Cele 7 Chakre

Chakrele sunt considerate organe ale corpului nostru energetic. Aceste chakre controleaza, regleaza si mentine energia pentru o anumita functie sau zona a corpului – atat functii fizice, cat si emotionale sau spirituale.

Chakra radacina - Muladhara chakra

Muladhara, sau chakra radacinii, reprezinta fundamentul nostru. In corpul fizic, se regaseste la baza coloanei vertebrale si ne ofera senzația de a fi impamantat.
Cand chakra radacinii este deschisa/echilibrata, ne simțim increzatori in capacitatea noastra de a face fata provocarilor. Cand este blocata, ne simtim amenintati, ca si cum am sta pe un teren instabil.

Element: Pamant
Piatra: Hematit
Culoare: Rosu
Controleaza: supravietuirea, stabilitatea financiara, banii, hrana, frica de moarte

Chakra sacrala - Swadhisthana chakra

Swadhisthana, sau chakra sacrala, ofera flexibilitate si libertate de exprimare atunci cand vine vorba de emotii si senzualitate.
De asemenea, guverneaza creativitatea si energia sexuala. Cei cu o chakra sacrala blocata ar putea simti o lipsa de control in viata lor.

Element: Apa
Piatra: Ochi de tigru
Culoare: Portocaliu
Controleaza: sexualitatea, fertilitatea, starea de bine, abundenta, placerile

Chakra plexului solar - Manipura chakra

A treia chakra, chakra plexului solar, vorbeste despre capacitatea de a fi increzator si de a controla propria viata.
Daca chakra plexului solar este blocata, s-ar putea sa va simtiti coplesiti de rusine si de indoiala. Cei cu chakra deschisa sunt liberi sa-si exprime adevaratul lor sine.

Element: Foc
Piatra: Chihlimbar
Culoare: Galben
Controleaza: pretuirea de sine, increderea in sine si stima de sine

Chakra inimii - Anahata chakra

Anahata, sau chakra inimii, este puntea dintre chakrele inferioare (materialitatea) si chakrele superioare (spiritualitatea). Dupa cum sugereaza si numele, aceasta chakra ne poate influenta capacitatea de a oferi si primi iubire – de la altii si de la noi insine.
Cineva cu chakra inimii blocata va avea dificultati in a se deschide complet oamenilor din viata lor. Daca inima cuiva este deschisa, poate experimenta compasiune profunda si empatie.

Element: Aer
Piatra: Cuart Roz
Culoare: Verde
Controleaza: iubirea, bucuria si pacea interioara

Chakra gatului - Vishuddha chakra

Vishuddha, sau chakra gatului, da voce chakrei inimii si controleaza capacitatea de a exprima puterea si creativitatea.
Cand functionează la capacitate maxima, ne permite sa ne exprimam cu adevarat si clar. O persoana cu chakra gatului blocata va simti ca are probleme in a gasi cuvintele pentru a spune cum se simte cu adevarat.

Element: Sunet
Piatra: Acvamarin
Culoare: Albastru deschis
Controleaza: creativitatea, exprimarea, comunicarea, adevarul

Chakra al treilea ochi - Ajna chakra

Ajna, sau chakra celui de-al treilea ochi, ne controleaza capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu si de a ne conecta la intuitie.
Ganditi-va la ea ca la ochiul sufletului: inregistreaza informatii dincolo de nivelul suprafetei. Viziunile si loviturile intuitive nu sunt neobisnuite pentru cineva cu o chakra „al treilea ochi” deschisa.

Element: Lumina
Piatra: Lapis Lazuli
Culoare: Albastru inchis, indigo
Controleza: intuitia, imaginatia si intelepciunea

Chakra coroana - Shahashrara chakra

Sahashrara, sau chakra coroanei, cea mai inalta chakra, sta in crestetul capului si reprezinta capacitatea noastra de a fi pe deplin conectati spiritual.
Cand va deschideti complet chakra coroanei (ceva foarte putini oameni fac vreodata) puteti accesa o constiinta superioara.

Element: Constiinta
Piatra: Ametist, Cuart alb
Culoare: Violet
Controleza: frumusetea interioara si exterioara, conexiunea spirituala, iluminarea