Spiritualitate

Anatomia Mala – ce simbolizeaza Mala?

Mala traditionala contine 108 margele

Din ce este formata si ce simbolizeaza Mala? Cele 108 margele: Mala traditionala contine 108 margele. 108 este un număr sacru în hinduism – a fost vazut de renumiti matematicieni vedici ca reprezentand „integritatea existentei”. Este, de asemenea, semnificativ in conectarea Pamantului la Luna și Soare – fiecare dintre aceste corpuri ceresti are aproximativ 108 ori diametrul lor fata de Pamant. In traditia yoghina se crede ca exista 108 marma (puncte de jonctiune sacre) in corp si 108 „pithas” (locuri sacre) in jurul Indiei si că exista 108 nadis (linii de energie) care trec prin corp și converg pentru a forma Chakra inimii.

Din ce este formata si ce simbolizeaza mala?

  • Margele Marker: plasate la un interval de 27 (în traditia tibetana) – impărtind mala în 4 – acestea sunt margele marker de dimensiuni mai mari. Markerele sunt plasate la intervale diferite in functie de diferite tipare traditionale. Acestea sunt acolo pentru a va asigura ca mintea voastra nu se rataceste in timpul meditatiei – ci ramane centrata in practica voastra.
  • Firul: este legatura pe care o avem cu Universul. Arata legatura si interconectarea a tot ceea ce se afla in imensitatea Universului. Totul este conectat, „legat” impreuna.
  • Nodurile: sunt acolo pentru a separa margelele: ele nu se ating, si astfel raman „tacute” în timpul practicii si le putem simti separarea in timpul meditatiei cu ochii inchiși. De asemenea, se asigura ca, daca se produce o spargere, margelele nu se pierd.
    Totodata, ele reprezinta si provocarile vietii – o anvelopa sparta, un diagnostic medical incert, pierderea unui loc de munca sau a unei persoane dragi. Aceste noduri se incadrează intre aspectele mai fine si mai frumoase ale vietii. De asemenea, ele semnifica legătura divina prezenta intre toate fiintele din Univers. Desi provocatoare, aceste noduri ne amintesc ca toate aspectele vietii sunt conectate si sustinute in viata de zi cu zi.

Ciucurele reprezinta legatura cu spiritul

  • Guru: Gu-Ru inseamna de la intuneric la Lumina. Simbolizeaza Invatatorul nostru, Guru-ul nostru, Divinul sau Dumnezeu. Este sacrul din mala ta – energia care te ghideaza, te invata si te sprijina. Atunci cand practici cu mala ta – margeaua Guru este locul in care te opresti – si inversezi procesul. Este vazut ca nerespectuos sa „traversam” margeaua Guru.
  • Ciucurele: Firul mala trece prin Guru si se termina în ciucure – literalmente il leaga. Aceasta simbolizeaza conexiunea noastra cu Divinul si cu energiile Universului. De asemenea, reprezinta dorinta noastra de a atinge turiya – starea de constiinta (Samadhi).
    Ciucurele reprezinta legatura cu spiritul, sau adevarul tau cel mai inalt. Ciucurii sunt nu numai frumosi si semnificativi, ci pot servi si unui scop secundar de a difuza uleiurile esentiale preferate.

Vezi colierele mala 108 pietre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + sixteen =